tiistai 8. joulukuuta 2009

Tapahtui tänään:

Astuin pieneen ja sotkuiseen kamiinalla lämmitettyyn valokuvausliikkeeseen samalla ovenavauksella suunnilleen samanikäisen korealaisen miehen kanssa. Valokuvausliikkeen omistaja toppatakissaan sanoi, että ottaa minun kuvani ensimmäisenä. (Tarvitsin kuvan Kiinan viisumia varten, mies passiaan.) Riisuin ulkovaatteet ja istuin kuvattavaksi. Koko sen ajan kun olin kuvattavana, ehkä melkein kymmenisen minuuttia (,sillä kuvaaja räpläsi kameraansa vaikka kuinka kauan), kuvausvuoroaan odotteleva mies puunasi itseään peilin edessä. Laitteli hiuksiaan ja suki kulmakarvojaan ja taputteli ihoaan ja kohenteli vaatteitaan. Koko sen kymmenen minuuttia.

Kun minut oli kuvattu, kuvattiin mies. Sen jälkeen kuvaaja istui tietokoneensa ääreen ja alkoi käsitellä juuri ottamiaan kuvia. Ensin miehen kuvat. Mies seisoi koko sen ajan kuvaajan vieressä, ja kertoi tälle mitä kuvalle pitäisi tehdä. En tiedä olisinko nauranut ääneen vai mitä olisin tehnyt, kun he siinä rupesivat yhteituumin poistamaan yhtä pientä otsalla erillisesti roikkuvaa hiuskiehkuraa. Sen jälkeen toisen sivun hiuksia hieman tasoiteltiin. Sitten vielä iho siloiteltiin huolellisesti ja otsalta poistettiin vielä vähän hiuksia. Miiitäää?

Kun miehen kuva oli valmis, kuvaaja otti minun kuvani esiin ja kysyi, että mitäs pidän. Sanoin, että ihan hyvä, mutta silti kuvaaja photoshoppasi ihon aivan muovisen näköiseksi. Vain Koreassa.

Enkä edes yllättynyt tästä tapahtumaketjusta enää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti