sunnuntai 6. joulukuuta 2009

Pakkaspäivä museossa

Eilisen Twilight New Moonin jälkeen täytyi tänään sunnuntain ratoksi lähteä sivistämään itseään hieman korkeatasoisemmalla kulttuurilla. Suunnistin siis Korean kansallismuseoon (National Museum of Korea), joka on kyllä melko vaikuttavan kokoinen. (Ja aaah siellä oli ihanan rauhallista ja hiljaista ja tuoksui vanhat asiat... Ja sisäänpääsykin ilmainen!)

Ekan kerroksen arkeologiset osastot käytännössä vain kävelin läpi, samaten keramiikkaosastot (niitä kippoja ja kappoja oli valtavasti!), mutta silti museossa kului helposti yli kolme tuntia, minkä jälkeen sulkemisaika läheni ja jouduin kolmannessa kerroksessa ottamaan loppukirin. Toinen, johonkin erikoisteemaan keskittynyt näyttelykin jäi kokonaan katsomatta. Kaikista vaikuttavimpia olivat ehkä buddhalaista taidetta esittelevät salit, juurikin ne patsaat ja kellot ja maalauksetkin.

En tunnusta olevani mitenkään museofriikki, mutta tuonne pitää silti ehkä joskus mennä ajan kanssa vielä uudestaan. Aikamoista. Museon ympäristökin oli oikein kaunis, siellä sitten lähtiessä vielä haahuilinkin pitkän tovin sormet jäässä kameran kanssa.

Muun muassa tällaista näkyi:








Nyt olen kotona lämmittelemässä kuppinuudeleiden ja villasukkien avustuksella. Lattialämmityskin on ihan kiva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti