torstai 10. joulukuuta 2009

Koreassa monta on ihmeellistä asiaa, osa 2

Jokainen korealainen osaa laulaa

Tuohon päätelmään olen tullut tehtyäni empiiristä havainnointia reilut kolme kuukautta, jokainen korealainen (ehkäpä jopa jokainen itä- tai kaakkoisaasialainen!) osaa laulaa.

Okei, miten olen edes päässyt testaamaan korealaisten ja muiden aasialaisten laulutaitoja? Soulissa tai missä tahansa kaupungissa täällä kun vähänkin ihmisten ilmoilla liikuskelee, näkee joka puolella neonvalokylttejä mainostamassa "노래방" eli "nurebang" eli "karaokehuone". Jotkut mainostavat (minun mielestäni koomisesti) olevansa "lauluharjoittelupaikkoja". Nurebang on siis paikka, josta voi tuntitaksalla vuokrata oman karaokehuoneen. Huoneessa on karaokelaitteet, yleensä seinällä suuri screeni, muutama mikrofoni ja suuren suuret valikoimat biisejä sekä koreaksi, kiinaksi, japaniksi että englanniksi, sohvia, pöytä ja joskus jopa hieman tilaa tanssahdella tai muuten vain eläytyä laulujen tulkitsemiseen. Karaokea mennään laulamaan yleensä kaveriporukalla ja siellä voi toki lauleskelun ohessa nautiskella myös haluamiaan virvokkeita. On kuulemma kuitenkin aivan yleistä, että esimerkiksi työkaverit menevät työpäivän päätteeksi "nurebangiin" vetämään parit biisit rentoutuakseen, ilman mitään alkoholin nauttimistakin.

Muutaman karaokereissun jälkeen olen siis todellakin huomannut, että ainakin jokainen korealainen, japanilainen, kiinalainen ja singaporelainen osaa laulaa. Niin se vain on! Viikon alkupuolella vietettiin kaverin synttäripippaloita karaoken merkeissä, ja taasen kerran lähes kaikki aasilaiset olivat toinen toistaan parempia laulajia. Paikalla oli minun lisäkseni yksi Saksan ja yksi Kazakstanin edustaja, ja me kolme oltiin ainoat paikalla olijat, joiden laulu oli melkoisen, noh, hirveää kuunneltavaa... :D Huh. Sitä en vielä ole selvittänyt, että mistä tämä kaikkien laulutaito on oikein peräisin? Tiiviistä harjoittelusta kenties?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti