sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Uusi lelu

Ah. Viime viikonloppuna korean kielen opiskeluni sai aivan uutta pontta. Kävin nimittäin hankkimassa itselleni elektronisen sanakirjan. ("Koska kaikilla muillakin meidän luokalla on, haluuuuun!!") Mutta on se kyllä ihana! Nettisanakirjat tuntuvat hieman hankalilta, koska olen niin hidas kirjoittamaan koneella koreaksi (koska en edelleenkään muista, mikä kirjain vastaa mitäkin merkkiä näppiksessä), mutta tässä uudessa lelussani onkin kosketusnäyttö, joten kirjoittaa voi ihan "käsin". Nam. Ja se on tunnillakin oikein kätevä olemassa, ja niin pieni ja näppärä ja mukava.

Ja koska se on korealaista elektroniikkaa, löytyy siitä toki myös monenmoisia pelejä ja musiikkiakin siihen voi ladata. Englanti-korea-englanti -sanakirjan lisäksi löytyy englanti-englanti -versio sekä korea-japani-korea ja korea-kiina-korea. Oikein kaunis yksilö:





Sanakirjani hankin Yongsanista, jossa on pelkästään elektroniikkaliikkeitä täynnä oleva alue. (Sieltä hankin uuden kameranikin ennen joulua.) Joka elektroniikkanörtin unelmakohde siis.

6 kommenttia:

  1. Aivan ihana :D mäki haluuunn... Paljonko tollanen maksaa?

    VastaaPoista
  2. Hei

    Ihan sattumalta löysin blogisi. Hauskaa lukea näitä kirjoituksiasi. Itse saavun pikamatkalle Souliin muutaman viikon kuluttua ja merkkailin suosittelemisiasi paikkoja hieman ylös:)

    kaunista kevättä sinne.

    Anna

    VastaaPoista
  3. moikka! =)

    mitä kautta löysit tuon opiskelupaikan koreasta? ittekki olisin kinnostunut koreassa opiskelusta ja jos mainitsitkin sen blogissasi niin pakko sana että meni ohi.. ;(
    mitenkäs nämä ikä jutut sitten, lukioikäinenkö? asutteko siis asuntolassa onko siulla huonekaveria?
    mihin aikaan vuodesta hait paikaa?
    noh, tuli vähän pitkä kysely, mutt toivottavasti vastaat ^^

    onnea koreanopiskeluihin!:D
    t. ellu

    VastaaPoista
  4. Heip!

    Olen opiskelijana Tampereen yliopistossa, ja ainakin meillä siellä on useampikin yhteistyöyliopisto Koressa. Joten ihan sieltä oman yliopiston vaihtopaikkojen kautta hain, kaikki hakujutut hoitui oikein helposti.

    Lukiolaisten vaihdoista Koreassa en valitettavasti tiedä mitään.

    VastaaPoista