tiistai 24. marraskuuta 2009

"Yes yes, ladies in Pinland have big feet, I know I know"

Sain Suomen suurlähetystöstä kutsun itsenäisyyspäivävastaanotolle, kuten kaikki muutkin täällä asuvat suomalaiset, jotka vain ovat antaneet yhteystietonsa lähetystölle. Pippalot ovat yli viikon etuajassa eli jo ylihuomenna torstaina, ja pitäähän sinne toki lähteä pönöttämään.

Sunnuntain missioksi otin haasteellisen tehtävän: Etsi Soulista 42-kokoiset itsenäisyyspäivävastaanotelle soveltuvat kengät.

Syy se, että kenkäkaapin sisältö oli kutakuinkin tämä:


Suunnistin heti suosiolla Itaewoniin, joka on kovasti ulkomaalaisten suosima alue. Paljon kansainvälisiä ravintoloita ja vaatekauppoja ja yöelämää muun muassa. En ollut aikaisemmin käynyt Itaewonissa kuin aina jo pimeän tultua, eikä paikasta ollut mitenkään kovin hehkeää vaikutelmaa. Ei se päiväsaikaankaan mikään suuri elämys ollut. Jotenkin siellä on todella outo ja epä-korealainen tunnelma, kun todellakin ulkomaalaisia joka puolella ihan hirveästi ja kaikki puhuvat englantia. Mutta toisaalta taas ihan sopivaa vaihteluakin välillä, kai.
Metsästin siis sopivia kenkiä, eikä mistään ollut löytyä sopivia tarpeeksi isoa kokoa... Olin jo luovuttamaisillani ja suunnistin kohti tennarikauppaa lohdutusostoksille, mutta matkalla sinne törmäsinkin suuria kokoja myyvään kenkäkauppaan. Hah! Löysin siis kengätkin, jee, vaikka etukäteen olinkin hieman epäileväinen.

Suomi-teeman kunniaksi sitten vielä pari listaa:

Näitä kaipaan Suomesta:

- Ruisleipää (Tätä aivan erityisesti!)
- Maitorahkaa ja kaikkia muitakin ei-puoliksi-kermaa-puoliksi-sokeria -tyyppisiä maitotuotteita
- Polkupyörää
- Irtokarkkeja
- Kraanaveden juomista
- Lentopallon peluuta
- Sitä, etten olisi lähes aina pisin ja ainoa korkokengätön
- Suoraan puhumista

Nämä on paremmin Koreassa:

- Kohteliaisuus ja hyvät käytöstavat, kaikilla
- Avuliaisuus yleensäkin
- Sää (Tykkään. Ei mitään taivaalta tippuvaa kovinkaan useasti, vaikka onkin syksy/talvi.)
- Ulkona syömisen edullisuus
- Metrolla liikkumisen helppous
- Kaupanpäälliset ruokakaupassa (,joita saa lähes aina, ja melko outoja yhdistelmiä, kuten "osta jugurtti niin saat kahvin kaupanpäälle")
- Mandariinit on hyviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti