tiistai 3. marraskuuta 2009

Turisteilua

Tässä on pari pientä palaa turisteilusta. Lokakuussa sain Anskun Suomesta vieraaksi, joten varsinkin silloin parin viikon aikana tuli kierrettyä monenmoista kohdetta Soulissa ja lähiympäristössä.




Seoul Grand Park

Puistossa on muun muassa eläintarha, puutarha ja huvipuisto, ja paikanpäälle pääsee mukavimmin sellaisella hiihtohissin tapaisella vempeleellä lammen yli. Eläintarha oli ihan mukava, joskin eläinten häkit olivat surullisen pieniä ja virikkeetömiä.





Edellisviikonloppuna oli puistossa uudemman kerran, kun siellä oli Adidaksen järjestämä 5 kilometrin juoksutapahtuma. Osanottajia oli yhteensä 8000, ja jokaiselle juoksijalle jaettiin otsalamppu kisaa varten. Startti oli iltaseitsemän jälkeen ilotulitusten saattelemana, ja ylämäkeä köpöttäessä oli melkoisen hieno näky kääntyä katsomaan taakseen ja nähdä muutama tuhat juoksijaa otsalamput välkkyen tulevan perässä siellä pimeässä puistossa.





Yeouido
Yeouido on suuri saari Han-joessa, joka on tärkeää bisnesaluetta. Hienointa siellä on kuitenkin joenrantaa pitkin kulkeva puistomainen alue, jossa lämpimällä säällä on paljon ihmisiä pyöräilemässä, rullaluistelemassa, kävelemässä ja leijaa lennättämässä. Yeouidolla sijaitsee myös Korean kolmanneksi korkein rakennus 63 Building, jossa olen vieraillut jopa jo kahdesti. 60. kerroksesta näkymät ovat kieltämättä aika hienot!






Gyeongbok -palatsi


Oli hieno. Ja iso.




Everland -huvipuisto


Everland on sellainen Disneyland -tyylinen valtavan kokoinen huvipuisto, jossa on muun muassa maailman jyrkin vuoristorata. Oli kyllä sen tunnin jonotuksen arvoinen kokemus se!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti