tiistai 2. marraskuuta 2010

Jälkihuomautus

Tapahtui viime keskiviikkona: joskus iltapäivällä Tampereella astuin kaverin kanssa pieneen kahvilaan, ja heti ulko-ovella kuulin, että sisällä joku puhui koreaa! Pulssi alkoi heti hakata aika paljon nopeampaa ja täpisin aivan innoissani. Bongasin kaksi korealaista tyttöä, jotka juttelivat kahvikuppiensa ääressä. Salakuuntelin aikani, kunnes oli aivan pakko mennä tervehtimään heitä. Molempien tyttöjen ilmeet olivat näkemisen arvoiset, kun tulin koreaksi tervehtimään ja kertomaan, että en voinut olla kuulematta, että he ovat oletettavasti Koreasta... Kivaa! Olen murehtinut sitä, että korean kielitaitoni rapistuu aivan kokonaan, kun en ole ehtinyt sitä ylläpitää, mutta yllättävän hyvin juttu kulkikin, tosin melko yksinkertaisista aiheista. Mutta kuitenkin!

Korealaistytöt olivat vaihtareina Turun yliopistossa ja vain käymässä Tampereella, joten heistä en kielentreenauskavereita kuitenkaan saanut. Pitäisi kai etsiskellä Tampereelta pari korealaisvaihtaria käsiini...

5 kommenttia:

  1. Voitko tunnistaa koreankielia helposti, kun kuulet yli olkapään (when you hear over shoulders - I don't know if finnish people speak like this.)?

    On aika hassu että pulssi alkoi heti hakata aika paljon nopeampaa kun kuulit koreankielia. Itse asiassa, tiedän tunteen hyvin koska olen samaa suomenkielilla ulkomailla nykyään. :D

    VastaaPoista
  2. Joo, tunnistan kyllä korean kielen helposti! :) Opiskelin sitä koko vuoden Koreassa, joten osaankin jonkin verran... Huomasin myös itse talvella matkustaessani Thaimaassa, miten helposti huomasin korealaiset turistit muiden joukosta!

    VastaaPoista
  3. Mulle jäi vähän epäselväks miten pääsit Koreaan vaihtoon. Kun oon koittanu ettii mahollisuutta lähtee sinne, mut mitään ei oo löytyny.

    VastaaPoista
  4. Oman yliopistoni (Tampereen yo) kautta lähdin Koreaan, tuo Sogang Unversity on Tampereen yliopiston yhteistyökumppani ja ns. kahdenvälinen vaihtokohde, joten kaikki hakumenettelyt ja muut eivät olleet liian monimutkaisia edes. :)

    VastaaPoista
  5. Hei!
    Löysin blogisi näin vaihtovuotesi jo loputtua, mutta Itä-Aasian tutkimusken opiskelijana toki kiinnostuin siitä ja lueskelin läpi. Todella miellyttävää tekstiä + hienoa, että vuotesi Koreassa sujui noinkin mukavasti! Ei tässä muuta, hyvää jatkoa! :)

    VastaaPoista